Vaiskrūmiai ir uogakrūmiai » Gervuogės
Kaina: - EUR
Kiekis

          Gervuogės, kaip kultūrinis augalas, paplito gerokai vėliau, nei avietės, kadangi jos ilgą laiką buvo renkamos laukiniuose sąžalynuose, kuriuose buvo galima rasti stambiavaisių ir derlingų formų. Pirmoji kultūrinė veislė paminėta tik XIX a. viduryje. Soduose ir sodybose patartina augint stačiąsias gervuoges ir sodines jų veisles. Gervuogių uogas galima valgyti šviežias, šaldyti arba virti uogienę, kisielių, spausti sultis, rauginti vyną, gaminti džemus, gaiviuosius gėrimus. Kadangi gervuogės turi dažomųjų savybių, jos naudojamos kaip natūralus dažikliai konditerijoje, jogurtų, sulčių, vaisvandenių gamyboje, dedamos į padažus. Be to, gervuogių lapai ir uogos turi ir gydomųjų savybių.