Šios veislės slyvos yra vienos iš tinkamiausių perdirbimui.
Vaismedžiai: neaugūs ar vidutinio augumo, vainikai rutuliški arba palčiai piramidiški, tankūs. Žydi vėlai. Savidulkė veislė.
Kilmė: nežinoma, Lietuvoje auginama nuo seno.
Derėjimas: derėti pradeda 4-ais metais, dera gausiai, kartais šiek tiek pramečiuoja.
Vaisiai: pailgai kiaušiniški, smulkesni už vidutinius (15-20 g), gražūs, transportabilūs. Odelė plona, standi, tamsiai mėlyna su ryškiu pilkai melsvu apnašu. Minkštimas gelsvai žalsvas, standus, saldus, vidutiniškai sultingas, aromatingas. Kauliukas išsiima lengvai. Tinka vartoti švieži bei perdirbimui.
Skynimo/laikymo laikas: vaisiai prinoksta rugsėjo viduryje arba pabaigoje, vienu metu. Nuskinti vaisiai vėsesnėje patalpoje gali išsilaikyti 2-3 savaites (šaldytuve ilgiau).
Atsparumas: vaismedžiai žiemą pakankamai ištvermingi, jautrūs virusinei slyvų ligai „šarkai“. plačiau |
|
Šios veislės slyvos atsparios šalčiams ir ligoms. Vaisiai itin dideli ir skanūs.
Vaismedžiai: vidutinio augumo. Šios veislės slyvos savidulkės, bet gausiau dera, kai žiedus apdulkina kitų veislių slyvų žiedadulkės, pavyzdžiui, Stenli.
Kilmė: veislė sukurta JAV.
Derėjimas: derėti pradeda 3-4-ais metais, dera labai gausiai ir kasmet.
Vaisiai: puikios išvaizdos, labai stambūs (55-56 g), elipsės formos. Odelė tamsiai mėlyna su rūkeliu. Minkštimas žalsvai geltonas, standus, labai sultingas, puikaus skonio. Kauliukas vidutinio dydžio, iš minkštimo išsiima lengvai. Vartojami švieži desertui, bei perdirbami.
Skynimo/laikymo laikas: skinami rugsėjo viduryje, laikosi apie savaitę.
Atsparumas: žiemą ištvermingi, žiediniai pumpurai taip pat atsparūs šalčiui, atsparūs ligoms. plačiau |
|